verschil tussen budgetcoach en schuldhulpverlening

Wat is het verschil tussen een budgetcoach en een schuldhulpverlener?

Vaak denkt men dat een budgetcoach hetzelfde werk doet als een schuldhulpverlener.
Dit is niet het geval!
Het belangrijkste verschil, is dat schuldhulpverleners jouw financiën beheren, dit doen budgetcoaches niet!

Het belangrijkste verschil, is dat schuldhulpverleners jouw financiën beheren, dit doen budgetcoaches niet!

Een budgetcoach  werkt vooral  preventief, zodat in veel gevallen voorkomen kan worden, dat er een schuldhulpverleningstraject opgestart moet worden.

Wat zeker aan te raden is, is om niet te lang te wachten met jouw hulpvraag, want een schuldhulpverleningstraject is zeker geen pretje!

Een budgetcoach helpt jou bij (weer) het inzicht en overzicht krijgen in jouw financiën, zorgt ervoor dat jij op de juiste manier begeleid wordt met als doel weer een stressvrij, gezonde, zelfstandige financiële huishouding.

Tijdens de diverse trajecten die een budgetcoach kan aanbieden (welk traject er het beste bij jou past, wordt duidelijk na een eerste kennismakings- en intakegesprek) blijf jij zelf verantwoordelijk voor jouw geld!

Ook bij het maken van eventuele betalingsregelingen helpt de budgetcoach jou, geeft jou advies, tips & tricks en stuurt bij waar nodig. Als het traject op zijn einde loopt, vaak met nazorg, kun je in sommige gevallen nog kiezen voor een langer nazorg traject.

Samen met jou wordt er gekeken naar wat jij nog nodig denkt te hebben.

Een schuldhulpverlener, die je vaak toegewezen krijgt, betaal je instapkosten, hiervoor is vaak vergoeding mogelijk vanuit de bijzondere bijstand, mits je hiervoor in aanmerking komt, evenals de maandelijkse beloning van jouw schuldhulpverlener en de uitstapkosten aan het einde van het traject.

Over het algemeen ga je een traject in van gemiddeld 3 tot  jaar, afhankelijk van de hoogte van jouw schulden. Tijdens dit traject heb jij geen zeggenschap over jouw geld en krijg je van de schuldhulpverlener leefgeld per week of per maand. De hoogte hiervan is afhankelijk van meerdere factoren, zoals je inkomen, je leefsituatie en uiteraard de hoogte van jouw schulden.
na dit schuldhulpverleningstraject wordt je in de meeste gevallen voor de leeuwen gegooid en mag je alles weer zelf doen, leuk zal je denken, maar niets is minder waar, want er komt nogal wat op je af!
Je hebt jezelf 3 jaar lang geen zorgen hoeven maken, want de schulden en de lopende rekeningen werden toch wel betaald, jij moest alleen voor (meer) inkomen zorgen en (inkomens)veranderingen doorgeven en dan… na die 3 jaar!… Hier heb je jouw dossier en je redt jezelf wel….

De meeste schuldhulpverleners hebben vaak wel een goede kijk op degene die het meteen zelf kunnen en degene die nog wat meer begeleiding nodig hebben, maar ditis lang niet altijd het geval, waardoor er ook heel veel mensen terug kunnen vallen als ze niet de juiste begeleiding krijgen!

Wij, van BudgetPlus Bureau voor Budget coaching vinden het daarom enorm belangrijk dat na een schuldhulpverleningstraject er nog een nazorgtraject volgt, om er zo voor te zorgen dat de kans op een terugval nihil wordt!

Beter zou zijn als je dit alles niet nodig hebt uiteraard, maar mocht je hulp nodig hebben, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en voorkom erger!

Weet dat om hulp vragen geen schande is!!!

Je hoeft niet rond te blijven lopen met jouw financiële problemen, slapeloze nachten te hebben omdat je de rekeningen niet (meer) kunt betalen, praat erover, maak het bespreekbaar en nog belangrijker…. Wacht niet te lang.

wacht niet te lang met hulp vragen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *